Testimonial Christian Derlagen VN

Door | 24 mei 2015

Regelmatig leggen we één van onze klanten een aantal vragen voor. Ditmaal Christian Derlagen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

1. Wat doet uw organisatie?

De FAO is de VN-organisatie die zich bezighoudt met de bestrijding van honger. Onze uitdaging is groot: in de wereld wordt genoeg voedsel geproduceerd maar toch zijn bijna 800 miljoen mensen chronisch ondervoed. Wij werken samen met onze 194 lidstaten om dat aantal omlaag te brengen door middel van het ontwikkelen van de landbouw, de bestrijding van armoede in rurale gebieden of het op peil houden van de voedselproductie in tijden van crisis.

2. Wat is uw functie binnen uw organisatie en wat zijn uw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden?

Ik werk binnen de FAO aan het Monitoring and Analyzing Food and Agricultural Policies-programma. Wij analyseren in 15 Afrikaanse landen welke impact het overheidsbeleid heeft op de voedsel- en landbouwsector. Op basis daarvan adviseren we overheden hoe ze hun beleid kunnen verbeteren zodat handel en investeringen in de voedselsector kunnen groeien en de productiviteit toeneemt.

3. Wat voor soort software heeft Mr. Access voor uw organisatie gebouwd?

Omdat we analyses uitvoeren en advies geven over een groot aantal beleidsonderwerpen in verschillende landen, zowel vanuit ons hoofdkantoor in Rome als vanuit lokale vestigingen in Senegal en Ethiopië, waren we op zoek naar een tool waarin we voor elk beleidsissue precies de status bij zouden kunnen houden. Mr. Access heeft voor ons een unieke custom-made database gebouwd gebaseerd op hun Picnic platform, waarin we voor alle onderwerpen bij kunnen houden, welke activiteiten we hebben verricht, met welke partners we samenwerken en wat de voortgang is.

”Onze financiers, waaronder de Nederlandse overheid en de Bill en Melinda Gates Foundation, zijn ook erg enthousiast. De Gates Foundation heeft onze database zelfs geadviseerd aan andere organisaties.”
Christian Derlagen, Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties

4. Welke voordelen levert die software u op?

De software levert grote voordelen op voor zowel de gebruikers als voor ons management. Gebruikers zijn vooral tevreden met de eenvoudige web-based toegang tot een database waarin alle gegevens over ons werk op één plek te vinden zijn. Hierdoor hoeft er minder gedeeld te worden via email of dropbox. Vanuit management-perspectief zijn we vooral tevreden over de rapportages en het duidelijke overzicht van de voortgang van ons hele programma. We maken ook veel gebruik van notificaties die aangeven wanneer een record wijzigt of juist te lang onaangeroerd blijft. Een goede functionaliteit, die onze effectiviteit duidelijk heeft verhoogd. Tot slot zijn onze financiers, waaronder de Nederlandse overheid en de Bill en Melinda Gates Foundation, ook erg enthousiast. De Gates Foundation heeft onze database zelfs geadviseerd aan andere organisaties.

5. Hoe heeft u de samenwerking met Mr. Access ervaren?

De samenwerking met Mr Access is heel goed verlopen. De programmeurs hebben aan een half woord genoeg, reageren snel en denken flexibel mee. “Nee, dat kan niet” komt bij Mr Access eigenlijk niet voor en dat werkt natuurlijk heel prettig.

6. Als u Mr. Access aan iemand aan zou raden, wat zou u dan tegen diegene zeggen?

Voor ons is Mr. Access de perfecte keuze geweest!

Meer artikelen >