Testimonial Erik Schuit van Premiere TV Distribution

Door | 30 maart 2015

Regelmatig leggen we één van onze klanten een aantal vragen voor. Ditmaal Erik Schuit van Premiere TV Distribution.

Erik Schuit is filmdistributeur bij Première TV Distribution. Hij is ZZP-er en koopt de rechten van films zodat hij deze in Nederland en België op DVD en Video On Demand kan uitbrengen en kan verkopen aan TV zenders zoals HBO, Film1, Publieke Omroep, VRT etc. Af en toe brengt hij ook films uit in de bioscoop in samenwerking met Amstelfilm en verkoopt hij films voor derde partijen.

1. Wat voor soort software heeft Maxys voor uw bedrijf gebouwd?

Een database om alle aangekochte rechten, kosten, leveringen, verkopen en inkomsten van mijn films bij te houden en daarover te rapporteren aan derden en aan de sales agents (eigenaren films).

”Maak een afspraak en leg uit wat je wil. Je zal merken dat ze snel weten wat je bedoelt. Ook de wijze van werken, al heel snel een prototype van je database om vervolgens te verfijnen, is een aanrader.”
Erik Schuit, Premiere TV Distribution

2. Welke voordelen levert die software u op?

Overzicht opbrengsten per film per genre, per klant. Overzicht licenties (verkochte films), nog af te dragen bedragen, nog te factureren bedragen, nog te leveren films en nog te factureren leveringen. Al deze zaken hield ik eerst apart bij in o.a. Excel. Dat werd onoverzichtelijk en veel te arbeidsintensief. Samengevat weet ik nu beter en sneller hoe de films er bij staan en bespaar ik heel veel tijd.

3. Hoe heeft u de samenwerking met Maxys ervaren?

Zeer prettig, zeer efficiënt. Maxys begreep bijna beter dan ik wat ik wilde van mijn systeem. De database is ook veel flexibeler en levert meer rapporten/exports dan ik in eerste instantie in gedachten had.

4. Als u ons aan iemand zou moeten aanraden, wat zou u dan tegen diegene zeggen?

Maak een afspraak en leg uit wat je wil. Je zal merken dat ze snel weten wat je bedoelt. Ook de wijze van werken, al heel snel een prototype van je database om vervolgens te verfijnen, is een aanrader.

Meer artikelen >