Maandelijkse challenge. Let's get ready to rumble!

Elke maand een nieuwe kant-en-klare Access-toepassing

Snel een businessprobleem oplossen door middel van een stukje software. Dat is waarin Microsoft Access als ontwikkelomgeving uitblinkt, mits in goede handen uiteraard. En dat is het bij ons. Wij zijn thuis in Access en Access is thuis bij ons. Maar de zaag moet scherp gehouden worden als het gaat om de focus op eenvoud en doeltreffendheid. En wat helpt daarvoor beter dan belachelijk korte tijdslimiet. Daarom zadelen we zo eens per maand een van onze ontwikkelaars op met een challenge: bouw in zo kort mogelijke tijd een Access-oplossing voor dit of dat probleem. Dat resulteert in uiterst slanke, bijzonder effectieve oplossingen die in de praktijk veelal direct inzetbaar zijn. De beloning? Eeuwige roem.

Download en probeer ze. Gratis.

Hieronder vind je de resultaten van elke challenge. Je kunt ze downloaden en proberen. Voor niets. En bevalt een bepaalde database je? Dan kun je die voor een habbekrats in bezit krijgen, inclusief toegang tot het ontwerp en de broncode. Zo kun je de database zelf verder fijnslijpen en uitbreiden, zodat die perfect bij jouw situatie past. En als je daarbij wel wat hulp kunt gebruiken, dan weet je ons te vinden.

Maand: januari 2019
Challenge: Uitgifteregistratie bedrijfsmiddelen
Ontwikkelaar: Gert Roddenhof

De challenge voor januari 2019 (de eerste!) was het in zo kort mogelijke tijd bouwen van een systeem voor de uitgifteregistratie van bedrijfsmiddelen. Met voorraadbeheer, besteladvies en alles erop en eraan. Gert deed wat een goede ontwikkelaar moet doen: niet direct aan het programmeren slaan, maar eerst een goede uitwerking maken van de informatiebehoefte en belangrijke procesparameters (output, dus) om vanaf daaruit terug te redeneren naar vastlegging en lijstwerk. Het is een uiterst effectieve en venijnige Access-database geworden.

Downloaden