mr. accessMr._Access_-_Home.html
 

Show, don’t tell.


Voordat je iets nieuws koopt wil je het eerst kunnen zien, voelen, ruiken, proeven, etc. Van een TV wil je eerst de beeldkwaliteit zien en die nieuwe schoenen wil je toch eerst wel even passen. Met software is het niet anders. Klanten willen graag vooraf weten welke software ze aanschaffen en wat dat gaat kosten. Dat levert problemen op bij maatwerksoftware, simpelweg omdat de software er nog niet is op het moment van aanschaf. Wat nu?


Een functioneel ontwerp is niet voldoende

In een poging de klant vooraf toch een beeld te geven van de software die hij kan verwachten, stellen softwarebouwers vaak een document op waarin de software wordt beschreven. Dit kan op zich een goede start zijn, maar het probleem is dat haast niemand zich op basis van zo'n document een goede voorstelling kan maken van de software en hoe deze zal gaan werken. Vergelijk het met twee personen die los van elkaar een roman lezen; zij vormen zich waarschijnlijk allebei een ander beeld van de hoofdpersonen en locaties zoals die in het boek worden beschreven. Zo werkt het ook met een functioneel ontwerp. Onze ervaring is dat het bouwen van software op basis van een functioneel ontwerp vrijwel altijd leidt tot teleurstellingen, herstelwerk en extra kosten.


Ons advies? Prototypen!

Wij pakken het daarom anders aan. In plaats van veel tijd, energie en geld te steken in het gedetailleerd op papier zetten van uw ideeën en gedachten, werken wij deze uit in schermontwerpen en een prototype. Op basis daarvan kunt u heel concreet toetsen of u met de software uit de voeten kunt. Pas als het prototype helemaal naar tevredenheid is, gaan onze programmeurs aan de slag met de meer arbeidsintensieve onderdelen van de software zoals de onderliggende tabellenstructuur, queries, code, etc.


Meer over onze werkwijze leest u in het artikel ‘Geen functioneel ontwerp aub!’ (PDF).Wat u mogelijk ook interesseert:

Onderhoud, service & support. Ook beschikbaar voor niet door ons gebouwde Access-toepassingen >